КУРСОВА РОБОТА
Організація і планування
роботи служби ветеринарної медицини господарства
ЗМІСТ:
Введення
1. Огляд літератури
2. Характеристика
підприємства
3. Основна частина
3.1
Характеристика ветеринарної служби підприємства та його матеріально-технічного
забезпечення
3.2
Епізоотичний стан підприємства
3.3
Стан зони підприємства по захворюваності тварин хворобами незаразної етіологією
3.4
Організація ветеринарно-санітарного нагляду на підприємстві
3.5
Ефективність ветеринарного обслуговування підприємства
3.6
Організація ветеринарного діловодства
3.7
Організація ветеринарно-просвітницької роботи
Висновки і пропозиції
Список літератури та
джерел
Додаток
Об’єм – 30 сторінок.
Таблиці присутні.
Робота проводилася на
основі сільськогосподарського підприємства СКГ «Урожай» Чернігівської області.
Дані за 2012 рік.
Опис:
Відповідно до чинного
законодавства України підприємства агропромислового комплексу мають право
самостійно визначати штат працівників для здійснення всієї виробничої
діяльності, в тому числі і для ветеринарного обслуговування тваринницьких ферм
та інших об'єктів. Роботу ветеринарна служба здійснює відповідно до закону України
«Про ветеринарію», положенням про ветеринарну службу підприємств агропромислового
комплексу.
Наймані ветеринарні
фахівці вирішують такі основні завдання:
1. Попередження і
ліквідацію заразних і незаразних хвороб тварин;
2.Охрану здоров'я людей
від хвороб спільних для людей і тварин
3.Проведение
ветеринарних заходів, спрямованих на успішний розвиток тваринництва;
Моєю метою було вивчити
зсередини роботу ветеринарної служби господарства, оцінити дієвість заходів
спрямованих на захист тварин від інфекційних хвороб, зрозуміти цілі і завдання
ветеринарної служби господарства.
Основними завданнями
ветеринарної служби є:
1. Захист тварин від
захворювання бруцельозом, туберкульозом, періодичне дослідження відповідно до
інструкцій з профілактики та ліквідації цих хвороб;
2.Попередження
занесення на комплекс збудників високо контагіозних хвороб;
3. Захист тварин від
захворювання іншими інфекційними хворобами (сибірку, лептоспіроз, пастереллез, емфізематозний
карбункул, лейкоз, парагрип, інфекційним ринотрахеїтом, вірусної діареї, сальмонельозом,
колибактериозом, стрептококозом).
4.Профілактика
захворювань великої рогатої худоби диктиокаулезом, фасціллеозом, гіподерматозу,
коростою, піроплазмідози та іншими інвазійними хворобами.
5.Профілактика
захворювань вимені.
6. Профілактика
захворювань копитець і кінцівок.
7. Забезпечення
високого рівня виробництва стада.
8. Забезпечення
збереження молодняку великої рогатої худоби.
9. Систематична
диспансеризація корів у відповідності з технологічним циклом виробництва.
Моїм завданням було
вивчити отриману інформацію і закріпити основні практичні навички, провести
аналіз зібраного матеріалу.
Комментариев нет:
Отправить комментарий