ШПОРА
Організація
і технологія торговельних процесів
1. Види роздрібної торговельної мережі, їх
характеристика.
2. Торгівля, загальна характеристика, функції в
економічному житті України в умовах ринку, її правове регулювання.
3. Торговельне підприємство, його ознаки і функції. Види
роздрібних торговельників.
4. Типізація торговельних підприємств.
Перспективні типи і формати роздрібних
торговельників, їх характеристика
5. Види та класифікація торговельних будівель і споруд,
вимоги до них.
6. Організація будівництва, ремонту і реконструкції
торговельних підприємств. Порядок введення в експлуатацію побудованих і
відремонтованих торговельних підприємств.
7. Склад приміщень магазинів. Вимоги до
улаштування та планування приміщень
магазину.
8. Види планувань торговельних залів магазинів..
9. Зовнішнє та внутрішнє улаштування підприємств
роздрібної торгівлі, відповідність до вимог раціональної організації
торговельно-технологічного процесу.
10.Зміст
торговельно-технологічного процесу в магазині, структура, принципи його
організації.
11.Приймання товарів в магазині: значення, види,
нормативні документи, що регламентують приймання товарів.
12.Порядок і технологія приймання товарів у магазині за
кількістю та якістю.
13.Організація зберігання товарів у магазині.
14. Організація підготовки товарів до продажу.
Особливості підготовки до продажу
окремих груп продовольчих товарів.
15. Загальні правила розміщення та викладки товарів у
торговельному залі.
16. Культура торгівлі, її складові частини.
17. Класифікація форм і методів роздрібного продажу
товарів, їх суть.
18. Особливості зберігання окремих груп продовольчих
товарів.
19. Характеристика елементів процесу торговельного
обслуговування населення в магазинах.
20. Загальні правила продажу товарів у магазинах.
21. Мерчандайзинг, його суть, методи.
22. Товарні втрати в магазині, їх види та шляхи
скорочення..
23. Класифікація товарних складів. Стан і завдання
вдосконалення складського господарства в умовах ринку.
24. Методи продажу товарів зі складу.
25. Зберігання товарів на складах.
26. Класифікація тари. Перспективні види тари та упаковки,
стан їх виробництва.
27. Техніко - економічні показники ефективності
використання торгової площі магазину.
28. Організація перевезення товарів автомобільним
транспортом.
29. Організація перевезення вантажів залізничним
транспортом.
30. Улаштування і планування складів.
Комментариев нет:
Отправить комментарий