Особливості експертизи борошна, що
реалізується на продовольчому ринку України
ВСТУП
|
|||
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ
ТОВАРОЗНАВЧОЇ ЕКСПЕРТИЗИ БОРОШНА
|
|||
1.1.
|
Етапи проведення товарознавчої експертизи
зерно-борошняних товарів
|
||
1.2.
|
Кількісна товарознавча приймальна
експертиза зерно-борошняних товарів
|
||
1.3.
|
Якісна товарознавча приймальна
експертиза борошна
|
||
1.4.
|
Чинники, які впливають на
формування якості борошна
|
||
1.5.
|
Стандартні вимоги до якості борошна
|
||
РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЕРТИЗИ БОРОШНА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ У
ТОВ «…..»
|
|||
2.1.
|
Організація, об’єкт та методи
дослідження результатів
|
||
2.2.
|
Документальне оформлення результатів
проведення експертної оцінки якості борошна, що реалізується у ТОВ «Назва
підприємства»
|
||
2.3.
|
Результати експертної оцінки якості
дослідної групи товарів за органолептичними та фізико-хімічними показниками
якості борошна на основі розробленої ситуаційної задачі
|
||
ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
|
|||
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
|
|||
ДОДАТКИ
|
|||
ВСТУП
В умовах ринкових
відносин якість продукції набуває особливого значення на конкурентному ринку.
Поки існують товари, доти буде актуальною проблема дослідження їх якості на
сучасному етапі розвитку економіки України особливого значення набуває
необхідність створення цивілізованого товарного ринку, який поки що
характеризується наявністю проблем щодо якості товарів.
Визначення
факторів, що впливають на конкурентоспроможність товарів, зокрема їх споживчі
властивості, безпечність, відповідність нормативним документам, умовам
договорів (контрактів) та ін. Є необхідною складовою роботи відповідних
організацій, пов’язаних з контролем якості товарів на ринку.
З ціллю
проведення незалежного контролю за якістю товару, відповідності його
асортиментної приналежності, запобігання розробки, виробництва і проникнення
неякісного, фальсифікованого товару до каналів товаропросування, замовники
звертаються до керівництва ТПП, при яких функціонують відділи по проведенню
експертизи товарів. Експертиза як діяльність (зокрема, товарознавча) спрямована
на об’єктивне, компетентне вивчення
товару з поданням мотивованого, незалежного кваліфікованого висновку
спеціалістом-експертом.
Актуальність теми курсової роботи обумовлена тим, що
на сьогодні до продажу надходять товари, які не завжди відповідають вимогам
нормативної документації, фальсифіковані, з простроченими термінами реалізації.
Для посилення контролю за якістю товару значна роль покладається на експертизу,
як незалежну, об’єктивну систему контролю якості.
Метою курсової роботи є об’єктивне дослідження впровадження
системи експертної оцінки товару, який надходить до реалізації.
Поставлена мета
зумовила необхідність вирішення наступних завдань:
- розкрити загальнотеоретичні
питання, передбачені планом курсової роботи, з експертизи товарів;
- розкрити фактори впливу на
формування якості дослідного товару;
- розкрити ситуацію пов’язану з
експертизою товару за органолептичними показниками;
- результати експертизи
оформити відповідними документами, передбаченими інструкцією про порядок
проведення товарознавчої експертизи ТПП України.
Об’єктом дослідження курсової роботи є система роботи по
організації і проведенню експертизи ТПП у місті …. .
Предметом дослідження виступають теоретичні основи формування
якості дослідного товару. Питання пов’язані
з експертизою товарів та відповідне оформлення результатів експертизи.
Курсова робота
складається з вступу, двох розділів, висновків та пропозицій, списку
використаних джерел.
Курсова робота
виконана на __ сторінках машинописного тексту, ілюстрована __ рисунками і __
таблицями. Для виконання курсової роботи
було використано __ літературних джерел.
При написанні
курсової роботи автором використано нормативну документацію, навчальну
літературу та підручники по експертизі товарів, періодичні та інформаційні
видання.
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
1. Законодавство України про
стандартизацію, метрологію і сертифікацію. Збірник норматив. актів – К.:
Юрінком, 2003 – 448 с.
2. Закон України “Про охорону
навколишнього природного середовища”.
3. ДСТУ ISO 14001-97 “Системи управління
навколишнім середовищем. Склад та опис елементів, керівні вказівки по їх
використанню”.
4. Боженко Л.І. Метрологія,
стандартизація, сертифікація та акредитація. – Львів: Афіша, 2002. – 328 с.
5. Саранча Г.А. Метрологія,
стандартизація, відповідність, акредитація та управляння якістю: Підручник. –
К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 672 с.
6. Шаповал М.І., Менеджмент
якості: Підручник. – 3-є вид., випр. і доп. – К.: Т-во “Знання”, КОО, 2007. –
471 с.
7. Мазур В.М. Сертифікація
товарів: Конспект лекцій. – Д.: Вид-во ДУЕП, 2004. – 100 с.
8. Коломієць Т.М., Притульська
Н.В., Романенко О.Л. Експертиза товарів: Підручник. – К.:КНТЕУ,2001. – 274 с.
9. Красовський П.А., Ковалев
А.И., Стрижов С.Г. Товар и его експертиза. – М.: Центр экономики и маркетинга,
1999.
10.
Крылова Г.Д. Основы стандартизации, сертификации, метрологии:
Учебник для вузов. – 2-е изд., перераб. и доп.- М.: ЮНИТИ – Дана, 1999.-711с.
11.
Лифиц И.М. Основы стандартизации, метрологии, сертификации:
Учебник – М.: Юрайт, 1999. – 285 с.
12.
Мазур В.М. Сертифікація товарів: Конспект лекцій: Видавництво
ДУЕП, 2004. – 129 с.
13.
Николаева М.А. Товарная экспертиза: Учебник: Деловая
литература, 1998.
14.
Росоха Т.Ю. Основи стандартизації метрології та управління
якістю. Опорний конспект. – К.: КДТЕУ, 1998. – 96 с.
15.
Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і
сертифікації. 3-є вид., перероб. і доп.-К.: Європейський університет фінансів,
інформативних систем, менеджменту і бізнесу, 2000.-174 с.
16.
Бичківський Роман. Управління якістю: Навч. посібник. –
Львів, ДУ „Львівська політехніка”, 2000. – 329 с.
17.
Молодцова О.П. Управління якістю програмної продукції: Навч.
посібник. – К.: КНЕУ, 2001. – 248 с.
18.
Фомичев С.К. Основы управления качеством: Учеб. пособие /
С.К. Фомичев, А.А. Старостина, Н.И. Скрябина. – 2-е изд. – К.:
МАУП, 2002. – 192 с.
19.
Журнали:
19.1. Компаньон.
19.2. Спрос.
19.3. Маркетинг.
19.4. Легка промисловість.
19.5. Обзор украинского рынка.
19.6. Зовнішня торгівля.
19.7. Харчова і переробна
промисловість.
19.8. Стандартизація,
сертифікація, якість.
20.
Нормативні документи:
20.1. Сборник нормативних
документов по регулированию торговой деятельности, работы предприятий
общественного питания, бьпового обслуживания населення. Часть 1. -,
2000. - 150 с.
20.2. Сборник нормативних
документов по регулировянию торговли непродовольственными товарами и бытового
обслуживания населення. Часть ІІ-2. -, 2000. - 150 с.
20.3. Сборник
нормативних документов по регулированию оказания бытовых и других услуг
Чясть ІІ-3. -, 2000. - 174 с.
20.4. Стандарти на товари
народного споживання.
21.
Статистичні щорічники "Україна в цифрах".
Комментариев нет:
Отправить комментарий