СТАТТЯ - Чинне законодавство України про права дитини

Українські діти потребують захисту. Найменші громадяни мають права, які держава у своїй Конституції зобов’язалася виконувати. Оцінка ситуації у сфері захисту прав дитини в Україні постійно здійснюється державними структурами.
Відповідно до Конституції України, кожна людина (в тому числі і дитина) має:
1)право на життя; 2)повагу до гідності; 3)право на свободу та особисту недоторканість; 4)право на недоторканість житла; 5)право на секретну переписку, телефонні переговори, телеграфну та іншу кореспонденцію; 6)право на невтручання в приватне життя; 7)право на свободу пересування, вільний вибір місця мешкання, вільно покидати Україну;
8)право на свободу думки та слова, вільне вираження своїх поглядів та переконань; 9)право вільно збирати, зберігати, використовувати та розповсюджувати інформацію усно, письмово або іншим способом. 10)Право на житло;  11)Право на достатній життєвий рівень;  12)Право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування; 13)Право на освіту;
На сьогодні в Україні найголовнішими проблемами, які потребують особливої уваги суспільства, є такі порушення прав дітей, як недбале ставлення та злочинні дії по відношенню до малолітніх, а саме примушування до праці і торгівля дітьми.
Законодавство України гарантує цілу низку пільг і допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківської опіки. Разом з тим, соціальне сирітство набирає загрозливих масштабів. Діти України сиротіють, маючи живих батьків: щороку близько шести тисяч дітей залишаються без батьківської опіки. При цьому всиновити чи удочерити тих, хто опинився в інтернаті, можуть далеко не всі українські громадяни через низький рівень матеріального забезпечення.

Забезпечити оптимальні умови життєдіяльності дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, — це ті завдання, які ставлять перед собою дитячі соціально-виховні заклади. У справі виховання та утримання дітей в інтернатах наша держава має певні напрацювання: впроваджуються нові навчально-виховні технології; вихованці інтернату залучаються до навчання у загальноосвітніх школах; при інтернатах створюються міні-підприємства, цехи, міні-пекарні, що частково допомагає вирішити фінансові проблеми, відкриваються профорієнтаційні центри. Проте значна частина дитячих будинків та шкіл-інтернатів має слабку матеріально-технічну базу, потребує ремонту житлових та службових приміщень. Матеріальні потреби дітей адміністрація дитячих закладів змушена вирішувати за рахунок спонсорських коштів, отримати які дуже непросто.

За повною версією роботи зверніться сюди - ipoit2013@gmail.com 
Вартість – 100 грн. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий